fbpx
Trainer Comunicare | De ce sa vorbesti despre problemele tale
37599
post-template-default,single,single-post,postid-37599,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

De ce sa vorbesti despre problemele tale

De ce sa vorbesti despre problemele tale

Problemele nu vin pe rând. Ele apar în haită și, uneori, chiar au puiuți. Când o problemă este rezolvată, o alta apucă să-i ia locul. Și te întrebi: „Ce am făcut pentru a merita acest lucru?”

Nu, nu este Karma – nu ești pedepsit – este doar viață. Ea combină problemele financiare pe care nu le poți rezolva, cu cele care apar în orice relație normală, plus neplăcerile care îți asediază ziua și astfel vor exista momente în care starea ta de spirit va atinge un punct foarte scăzut.

Nu există nicio magie sau vreun truc care să te ajute să scapi. Adevărul este că trebuie să te lupți până vei schimba situația. Poate că altcineva te poate ajuta, dar cu siguranță nimeni nu îți poate lua lua cu mâna problemele ce te apasă.

Mulți oameni cred că există o baghetă magică ce ar putea face totul mai bine. Da, te poate ajuta o mângăiere din partea celui drag, dar, pe de altă parte, dacă te confrunți cu probleme personale sau profesionale, acestea pot fi o povară pentru o relație – mai ales dacă refuzi să vorbești despre asta.

Faptul că nu dorești să arăți rău în ochii persoanei pe care o admiri te poate împiedica să-ți împărtășești gândurile. Adevărul este că dacă cineva te iubește, el sau ea te va ajuta să te descurci cu dilemele tale.

Vorbind despre ele, vei face lumină asupra modului de abordare a problemei. Așa funcționează și terapia.

Vei descoperi că brainstorming-ul cu o altă persoană sau chiar cu un grup te va ajuta să găseșt idei noi care te vor împinge să mergi înainte.

Sprijinul emoțional poate face diferența.

Dacă stai singur cu problemele tale până la punctul în care începe să doară, este timpul să renunți. Modul în care alegi să faci acest lucru depinde de tine, dar menținerea durerii în interiorul tău, fără a o exterioriza, va duce în cele din urmă la un fel de colaps.

Învățând că este bine să vorbim despre problemele noastre se poate simți cam ca o excursie la medicul dentist. Știi că disconfortul se va opri odată ce ți-ai reparat dintele. Dar nu dorești să mergi prin acest proces pentru că doare prea tare.

La fel este, uneori, cu probleme emoționale. S-ar putea să te simți jenat să împărtășești ceea ce se întâmplă cu adevărat cu tine. De aceea este atât de important să vorbești cu cineva care este știe să îți aducă alinare și care nu te judecă.

Întotdeauna vor apărea probleme în viața noastră, dar uneori nu avem capacitatea de a ne ocupa de ele singuri. Obținerea unei viziuni de 360 ​​de grade este imposibilă atunci când tot ceea ce vezi este ceea ce se întâmplă greșit. Iar discutarea cu o altă persoană îți poate oferi o altă perspectivă.

E necesar să știi că-ți poți minimaliza problemele discutându-le cu cei în care ai încredere.

Dă-i voce durerii și lasă-te ascultat!
Vei fi uimit de câtă greutate va fi ridicată de pe umerii tăi.

Curaj!