fbpx
Trainer Comunicare | Cum comunică femeia și cum comunică bărbatul?
37863
post-template-default,single,single-post,postid-37863,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Cum comunică femeia și cum comunică bărbatul?

Cum comunică femeia și cum comunică bărbatul?

Această perioadă de stat în casă și petrecut mult mai mult timp cu partenerul de viață atrage multe conflicte.
De ce?
Motivele pot fi generale sau pot fi de la caz la caz.
Fie aveți aceleași activități zilnice, fie vedeți mai mult defectele celuilalt decât calitățile (pentru că vă învârtiți în același spațiu și preocupările sunt mai puține), fie sunteți amândoi stresați pentru că nu vă simțiți bine cu situația creată, fie unul face mai mult, iar altul mai puțin… și motivele pot continua.
În astfel de situații puteți cădea în două capcane: nu mai vorbiți deloc unul cu celălalt sau vorbiți și vă adresați cuvinte care nu fac bine niciunuia dintre voi.
Bărbatul și femeia pot avea de foarte multe ori limbaje diferit.
Cum comunică el într-o anumită situație, nu va comunica ea, și invers, iar dacă ei nu știu diferențele dintre ei, conflictele se înmulțesc.
Ajută mult ca femeia să cunoască natura și limbajul bărbatului și bărbatul să cunoască despre femeie. Să cunoască atât diferențele din construirea colectivă cât și pe cele din construirea individuală.

Aleg trei situații care pot fi conflictuale, în care bărbatul comunică diferit față de femeie, și invers.

  1. Exprimarea nemulțumirilor, nevoilor

Femeia atunci când este nemulțumită, vorbește. Spune că este nemulțumită, de ce este nemulțumită și, uneori, ce poți face tu ca ea să nu mai fie nemulțumită.
E un lucru bun că se deschide și spune ce o doare, însă de cele mai multe ori, felul în care o face poate fi „mărul discordiei”.
Când își pițigăie vocea, ridică volumul și spune pe un ton al vocii care îi transmite lui că e vinovat, bărbatul se închide și vrea să iasă pe ușă.

Bărbatul atunci când e nemulțumit are două variante. Fie tace și evită să vorbească despre ce îl nemulțumește, fie adună în el nemulțumirile sau durerile ca mai apoi să le spună atunci când femeia nu este pregătită să le audă.

Calea ajutătoare pentru ambii este să vorbească fiecare despre nemulțumire în momentul în care se întâmplă și simte că este nemulțumit, fără a lăsa să se adune mai multe nemulțumiri, fără a țipa sau a-l face pe celălalt să se simtă vinovat.
Fiți prieteni și vorbiți-vă cu dragoste, empatie și înțelegere.

  1. Așteptări și dorințe

Ambii au așteptări atât de la ei înșiși cât și de la partenerul său!
Așteptările sunt cu „dus și întors”.
Cu cât ai mai mult așteptări cu atât ai mai multe nemulțumiri și frustrări! Iar dacă nu ai așteptări, poate însemna că ai lipsă de interes sau lipsă de dorințe.

Dacă vrei ca partenerul să facă ceva sau să se comporte într-un fel, învață cum să comunici cu el și îndrumă-l.
Atenție la următoarele formulări!
Le poți folosi când vrei ca partenerul să fie mai bun decât este deja!

„Te iubesc așa cum ești și știu că poți face mai mult în situația X.”
„Îmi place mult cum ai făcut X lucru și cred că dacă mai adaugi și Y lucru, vei îmbunătăți și mai mult ce ai făcut.”
„Îmi doresc foarte mult să facem X lucru, simt că e spre binele amândurora.”

  1. Treburile casnice

De-aici pornesc multe conflicte…
Ea țipă: „Nu speli niciodată vasele! Mai spală și tu vasele alea!”

Draga mea femeie, zi-i așa, dacă vrei să spele vasele: „M-ai ajuta foarte mult dacă ai spăla tu vasele după ce terminăm de mâncat.”

Anumite lucruri pe care nu poate să le facă femeia, poate să le facă bărbatul, și invers.
Cu o intenție neutrală, spun că femeia este însărcinată cu mult mai multe treburi decât bărbatul.
Femeia, pe lângă treburile casnice (care iau foarte mult timp și energie), mai și lucrează, mai și creează, poate mai are grijă și de un copil sau un animal, iar pe lângă acestea, are nevoie și de timp pentru ea însăși pentru a funcționa bine.
Majoritatea bărbaților au prioritară profesia sau lucrul lor. Faptul că este dezordine în casă sau că lipsește mâncarea gătită nu este atât de important.
Probabil sunt și bărbați care se îngrijesc de toate acestea, însă eu nu am întâlnit până acum. Felicitări lor! 🙂
Cea mai bună metodă de eliminare a conflictelor casnice este să creați reguli și să stabiliți sarcini pe care să le împărțiți în mod egal.

Am făcut și un video despre acest subiect iar dacă vrei să afli mai multe, poți intra aici: https://youtu.be/56xIxRe-iZQ

Acestea fiind scrise, dragii mei, vă îndrum să vă înțelegeți, să vă ajutați unul pe celălalt, să vă iubiți și vă doriți binele unul altuia.

Vă pup!