fbpx
Trainer Comunicare | Comunicarea prin mass-media
37847
post-template-default,single,single-post,postid-37847,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-17.1,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Comunicarea prin mass-media

Comunicarea prin mass-media

Astăzi, mai mult decât de obicei, suntem înconjurați pe toate canalele de comunicare cu informații despre se întâmplă pe întreg globul pământesc.
Ceea ce trăim acum am văzut sau auzit doar în istorie și am trăit cu gândul că nouă nu ni se poate întâmpla ceva asemănător cu evenimentele rele din trecut.

Este o reală tragedie ce se întâmplă acum, dar, în același timp, poate fi deșteptarea noastră. O deșteptare interioară și exterioară.

Cine a declanșat toată tragedia? E de natura umană sau de la natură spirituală?
De ce ni se întâmplă asta? Cât mai durează?
Sunt întrebări care curg în mintea noastră și la care fiecare dintre noi avem propriul răspuns, indus de exterior sau intuit de noi înșine.
Cert este că mass-media își face foarte bine meseria în aceste momente!
Comunicarea prin mass-media are ca scop principal informarea. Să informeze omul cu privire la ce se întâmplă în țara sa și în lumea întreagă.

Îmi permit să spun că mass-media, în multe momente, transformă scopul său principal în manipulare și sentimente negative puternice.
Repetarea știrilor tragice, tonalitatea vocii reporterilor, pop-up-urile care apar pe toate site-urile, titlurile care nu se potrivesc cu conținutul, amăgesc, induc teamă, nesiguranță, provoacă anxietate și dependența de a citi, asculta sau căuta știre după știre.

Îți mărturisesc că locuiesc fără cablu Tv din dorința de a mă proteja de astfel de lucruri.
Asta nu înseamnă că stau închisă într-un glob de cristal, ci că aleg ce să gândesc, cât să gândesc și ce să mă înconjoare.

S-a demonstrat ca oamenii care se uita constant la știri rele sunt mai anxioși, au frici mai mari, iar unii devin chiar paranoici.
Omul intră în imaginație și fără voia lui creează imagini care dăunează.
Știrile rele de multe ori creează impresia că trăim într-o lume rea, săracă, fără speranță, fără educație, fără valori.

Și pe Social Media este la fel. Facebook și Instagram știe ce citești și intri într-o bulă și acolo, unde ți se rulează aceleași știri cu aceleași subiecte pe care le-ai citit acum câteva zile, ieri sau acum câteva minute.

Comunicarea prin mass-media decodează, modelează, reglează sau dereglează.
Foarte rar îți va spune adevărul real.

În acest articol nu ți-am spus lucruri pe care tu să nu le știi.

Scopul meu, prin acest articol, este să te invit să alegi singur ce aduci în tine!
Să eviți ce te îngreunează, ce îți ia din energie, ce îți provoacă teamă.
DA, informează-te, dar informează-te corect și alege doar o singură sursă, o sursă de încredere care să îți livreze informația despre ce se întâmplă în lume.

Fii un bun observator fără să te identifici, ajută cu ce poți și pe cine poți, hrănește-te cu ce îți cere sufletul și mintea ta deșteaptă!

Abia aștept să ne vedem!
Te îmbrățișez.